Kolnici mokri, smanjena vidljivost zbog magle

Pixabay

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u unutrašnjosti vidljivost je mjestimice smanjena zbog magle. Magle ima na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između Zagreba i tunela Mala Kapela i A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 244+100 km između čvorova Maslenica i Posedarje u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) veća je opasnost od odrona.

Pomorski promet

Zbog vjetra, u prekidu je: katamaranska linija 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split (katamaran će ponovno ploviti od 14:00 sati); linija 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik u prekidu je jučer od 16:45 zbog tehničkog kvara katamarana For, a danas, 2. studenog u 18:00 sati liniju će preuzeti katamaran Paula.

Sutra, 3.studenog, trajekt na liniji 433 Zadar-Sestrunj-Zverinac-Molat pristat će u polasku i povratku i u luku Rivanj. Iz luke Molat trajekt će isploviti u 16:00 umjesto u 15:00 sati.

Granični prijelazi

Otvoren je granični prijelaz Maljevac.

Posebne regulacije na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na ulazak osobnih automobila na GP Stara Gradiška čeka se desetak minuta, a na izlazak osobnih automobila na istom prijelazu oko 15-ak minuta. Teretna vozila na GP Macelj na izlazak čekaju oko pola sata.

Komentiraj