Pixabay

Kolnici mokri, ponegdje ima magle

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i čvora Gornja Ploča; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Novske; A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Ivanja Reka; A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo i naplate Kikovica.

Promet teče usporeno u zoni radova na autocesti A2 Zagreb – Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Jankomira. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Cavtata i Plata vozi se usporeno, jednim trakom, zbog radova (semafori), javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m.

Granični prijelazi

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Osobni automobili na ulazak na GP Stara Gradiška, Slavonski Brod i Tovarnik čekaju desetak minuta. Na ulazak u zemlju na GP Tovarnik teretna vozila čekaju oko 45 minuta. Desetak minuta čekanja zabilježeno je za isibna vozila na izlaz na GP Tovarnik i Slavonski Brod, dok teretna vozila na izlazak na GP Pasjak čekaju 20 minuta, a na GP Tovarnik oko 45 minuta.

Komentiraj