Kolnici mokri i skliski, vjetar otežava promet na Jadranskoj magistrali

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra na brzoj cesti Orehovica-Šmrika (A7) te dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na dijelu dionice A1 između vijadukta Božići i tunela Sv.Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog olujnog vjetra.

Zagrebačka obilaznica (A3): zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se u dvosmjerno, jednom stranom autoceste sa po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja); do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko); zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h; zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb: zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) promet teče dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Za sav promet zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Istarski ipsilon: zbog odrona na dionici Istarskog ipsilona između čvorova Lupoglav i Vranja vozi se uz posebnu regulaciju prometa; na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žiglen.

Privremeni prekidi: međunarodna linija Split–Ancona (do 1. travnja 2020. god.); međunarodna linija Dubrovnik–Bari (do 19. travnja 2020. god.).

Teretna vozila na ulaz u zemlju na GP Trnovec i Mursko Središće čekaju oko sat i pol.


Pojačana je provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila. Prema naputku MUP-a sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije HAK moli da se upute na sljedeće granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice.


 

Komentiraj