Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobag dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na autocesti A3 BREGANA-LIPOVAC:

  • zbog prometne nesreće na 29.+500 km zagrebačke obilaznice, između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru Bregane, vozi se u koloni suženim kolnikom
  • prometna je nesreća na 88. km između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane, vozi se u koloni suženim kolnikom uz ogrančenje brzine
  • pred naplatnim postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko 1 km.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Granični prijelazi

Komentiraj