Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici i Dalmaciji. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i tunela Mala Kapela te Ravče i Karamatića; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Križa; A4 Goričan-Zagreb; A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice; A10 Čarapine-Ploče i A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Cavtata i Plata vozi se usporeno, jednim trakom, zbog radova (semafori). Korisnike molimo za strpljenje.

Vozilo u kvaru na autocesti A1 na 384. km između čvora DUGOPOLJE i čvora BISKO u smjeru Dubrovnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) dana 6.11.2018.god. od 09:00 do 11:00 sati zbog radova rušenja vodiča dalekovoda bit će prekinut sav promet 3 puta do maksimalno 5 minuta po lokaciji (ukupno devet zaustavljanja) na 18. +800 km (čvor Lučko, krak 9), na 13. +600 km (čvor Jankomir, krakovi 11 i 13) te na 12. +500 km. Privremeno zaustavljanje prometa vršit će se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka, zbog vjetra.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na GP Macelj osobni automobili na ulazak čekaju oko 15 minuta. Teretna vozila na GP Macelj na izlazak čekaju oko sat vremena, a na GP Pasjak oko pola sata.

Komentiraj