Kolnici mokri i skliski, pojačan promet na gradskim prometnicama

Goran Stanzl/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Hrvatskog primorja, Slavonije i Dalmacije. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše mjestimice je moguće naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Odroni zemlje i kamenja mogući su duž Jadranske magistrale (DC8) i na ostalim cestama kroz gorja. Zbog predmeta na kolniku HAK poziva vozače na oprez na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Okučani i Novska u smjeru Bregane.

HAK zbog prometnih nesreća poziva na oprez na autocesti A2 Zagreb-Macelj, na 28. km u smjeru Maclja, vozi se suženim kolnikom i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 88. km između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane; vozi se uz ograničenje brzine od 80km/h.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozi se usporeno u kolonama: na zagrebačkoj obilaznici kroz zonu radova na mostu Sava u smjeru Zagreba (kolona je 3 km) i na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni radova između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Zbog nepovoljnih vremenski uvjeta 24.09.2018 (ponedjeljak) brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:30 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Granični prijelazi

Komentiraj