Kolnici mokri i skliski, olujni vjetar otežava promet

Pixabay

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti i drže sigurnosni razmak između vozila, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog olujnog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i južnog portala tunela Sveti Rok (ograničenje brzine na 40 km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na autocesti A7 između 5+550 km i 5+500 km u smjeru GP Rupa vozilo u kvaru nalazi se na zaustavnom traku. Vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Pomorski promet

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Screenshot/HAK

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Komentiraj