Kolnici mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Predmet na kolniku na autocesti A1 između 41. +000 km i 42. +000 km u smjeru Dubrovnika.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala DC8; stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; Krčki most; Paški most.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na pojedinim državnim i županijskim cestama u Lici: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

U prekidu je katamaran Bišovo na liniji 9141 Pula–Zadar. Prema sadašnjoj vremenskoj prognozi isplovit će u subotu 14.12.2019.god. prema plovidbenom redu.

Ograničenja: trajekt na liniji Porozina – Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3t nosivosti; trajekt u liniji 401 Zadar (Gaženica) – Ist (Kosirača) – Olib – Premuda – Mali Lošinj plovi bez pristajanja u luci Mali Lošinj.

Ostali katamarani i trajekti i te svi brodovi plove prema redu plovidbe i bez posebnih ograničenja.

Teretna vozila na GP Tovarnik na izlaz iz zemlje čekaju više od dva sata.

Komentiraj