Kolnici mokri i skliski, jak vjetar oteževa cestovni i pomorski promet

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 između čvora Kikovica i mosta Bajer, javlja u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni i kraći zastoji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Vis -Hvar-Split i brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak i Preko-Zadar.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Teretna vozila na izaz iz zemlje na prijelazu Macelj čekaju oko tri sata, a na Bregani i Dibravi Križovljanskoj između pola sata i sat vremena. Na ulaz u zemlju teretna vozila na prijelazima Slavonski Šamaci Tovarnik čekaju oko sat vremena.

A1 Zagreb-Split-Ploče: na dionici Otočac-Perušić u zoni radova dugoj oko 9 km (između 156.+960 km i 148.+339 km) vozi se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 60 km/h (do 27. studenog); do 31. listopada, od 20 sati do 07 sati, svakim danom, osim nedjelje, u zoni čvora Žuta Lokva, na ulaznom kraku u smjeru Zagreba, te glavnoj trasi autoceste, povremeno se prekida promet zbog prolaska izvanrednog prijevoza; do 29. listopada zbog prolaska izvanrednog prijevoza kroz tunel Plasina i vijadukt Pećine, između čvorova Otočac i Perušić, između 03:00 i 06:00 sati dvaput će se prekidati promet na petnaest minuta.

A2 Zagreb-Macelj: zbog gustog prometa teretnih vozila na GP Macelj na izlasku, prometna policija ih isključuje iz prometa na odmorištu Lepa Bukva; između čvorova Zaprešić i Sveti Križ Začretje vozi se dvosmjerno od 20.+300 do 23.+300 km i od 27. do 30. km, a na dionici Krapina-Sveti Križ Začretje u zonama radova vozi se jednim trakom.

A3 Bregana-Lipovac: do 29. listopada, na zagrebačkoj obilaznici, u zoni čvora Buzin u oba smjera, vozi se suženim kolnikom, po dva kolnička traka i ograničenje brzine od 80 km/h; do 29. listopada na čvoru Županja zatvoreni su izlazni krak iz smjera Lipovca i ulazni krak u smjeru Bregane. Promet je preusmjeren na čvorove Babina Greda, Spačva i Lipovac.

A4 Goričan-Zagreb: u noći 27./28. listopada 2020. god. u vremenu od 21:00 do 05:00 sati ujutro bit će zatvorena dionica između čvorova Novi Marof i Varaždinske Toplice u smjeru Goričana.

Krčki most (DC102): vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 20.12.2020. godine).

Istarski ipsilon (radovi): između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3 m); zabrane prolaska izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Komentiraj