Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na autocesti A7 Draga-Šmrika dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U Dubrovniku zatvoren je dio državne ceste DC420 Sustjepan-luka Gruž, zbog vode na kolniku na predjelu Kantafig. Obilazak je preko autobusnog kolodvora.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa HAK moli vozače za strpljenje i upozorava ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

  • A1: vozilo u kvaru između čvora ZADAR II i čvora BENKOVAC u smjeru Dubrovnika.
  • A3 Bregana-Lipovac: pojačan je priljev vozila u zoni radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod mosta Sava u smjeru Bregane. Kolona vozila duga je oko 1 km.
  • A11 Zagreb-Sisak: prometna nesreća kod čvora Jakuševec u smjeru Zagreba.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • Katamaranska linija 9309 Novalja – Rab – Rijeka;
  • Katamaranska linija 9308 M.Lošinj – Cres – Rijeka;
  • Trajektna linija 335 Prizna – Žigljen.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Komentiraj