Miranda Cikotic/PIXSELL

Kolnici mjestimice skliski, magla u Lici i na A1

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. Mogući su odroni. U Lici ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te na mostu Gacka, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i čvora Jankomir u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 1,5 km, zbog pojačanog priljeva vozila u zoni radova i prometne nesreće.

Uoči blagdana Svih svetih zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale bit će u srijedu, 31. listopada, od 15:00 do 23:00 sata, a u četvrtak, 1. studenog, od 14:00 do 23:00 sata.

Povodom blagdana Svih svetih privremena je regulacija prometa u zonama gradskih i mjesnih groblja. Pojačan promet tijekom cijelog dana očekuje se u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pomorski promet

U prekidu su:

  • katamaranske linije: Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.
  • brodska linija: Komiža-Biševo.

Granični prijelazi

Otvoren je granični prijelaz Maljevac.

Posebne regulacije na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja. Od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana.

Na ulazak i izlazak osobnih automobila na GP GUnja čeka se desetak minuta, dok se na izlaz osobnih automobila na GP Hrvatska Kostajnica čeka oko pola sata.

Komentiraj