Kolnici su mjestimice mokri u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Mogući su odroni. Na većini ostalih cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan promet tijekom dana očekuje se u jutarnjim i poslijpodnevnim satima na gradskim prometnicama i obilaznicama, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog opasnosti od naleta na srnu na autocesti A3 Bregana-Lipovac u blizini odmorišta Ježevo, oko 57. km, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog sanacije zapaljenog vozila na 454. km autoceste A1, poslije čvora Ravča, u smjeru Zagreba vozi se usporeno, pretjecajnim trakom.

Tijekom dana, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) i privremene regulacije prometa, vozi se usporeno, u koloni na ulasku u Split iz smjera Solina, Dugopolja i Kaštela.

Uz privremenu regulaciju prometa, dvosmjerno, jednom stranom autoceste, vozi se na:

  • A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja): zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin u zonama radova. U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike molimo za strpljenje;
  • A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zabok i Zaprešić (od 24. +350 do 23.+ 350 km) i Zabok-Sv. Križ Začretje (od 33. +200 do 30. +300 km);
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora (od 38. +700 do 42. +200km).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo čeka se oko sat vremena.

Komentiraj