Kolnici mjestimice mokri i skliski, jak vjetar otežava promet

 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, javlja jutros Hrvatski autoklub i poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i drže sigurnosni razmak između vozila.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb na dionici između Kikovice i tunela Tuhobić, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.

A1 Zagreb-Split-Ploče: na naplatama Lučko i Demerje nema dužih čekanja.

A3 Bregana-Lipovac: prometna nesreća na 271.+650 km između čvorova Županja i Babina Greda u smjeru Bregane; vozi se jednim trakom.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu. Teretna vozila na ulaz u zemlju na prijelazu Slavonski Šamac čekaju oko sat vremena, a na izlaz na prijelazu Bregana oko sat i pol.

Komentiraj