EPA/MARIUS BECKER

KÖLN Odbačene optužbe protiv Alžica (23) za seksualno nasilje na Novu godinu

Njemački je sudac u Kölnu odbacio optužbe znog seksualnog zlostavljanja protiv 26-godišnjeg Alžirca. Prvi je to slučaj koji je dospio pred sud nakon vala seksualnog zlostavljanja žena tijekom proslave Nove godine u ovom njemačkom gradu.

Sudski glasnogovornik kazao je kako nije bilo moguće dokazati da je 26-godišnjak sudjelovao u zlostavljanju. Optuženik je zajedno s 23-godišnjim sunarodnjakom, ipak, osuđen zbog manjih zločina i osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne. Osuđeni su zbog posjedovanja ukradene robe (mobitel jedne od žrtava) i provale u automobil. Dvojac se nalazi u pritvoru, gdje čeka deportaciju, javlja BBC.

Šokantan val seksualnog nasilja i pljački tijekom proslave Nove godine zaprepastio je Njemačku. Većina osumjničenika su Afrikanci i Arapi. Policija je zaprimila više od tisuću prijava, a stotine njih odnose se na seksualno zlostavljanje. Napadnute žene tvrde kako su ih okružile skupine muškaraca na i u okolici željezničkog kolodvora u Kölnu.

Zbog povezanosti s napado policija je istraživala 159 osumnjičenika, od čega je dvije trećine bilo Alžiraca ili Marokanaca.

Komentiraj