HINA / Darko VLAHOVIÆ / ml

Kolinda u dvodnevnom državnom posjetu Kuvajtu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u dvodnevnom državnom posjetu Kuvajtu. Nakon sastanka s kuvajskim državnim poglavarom emirom Sabahom Al-Ahmadom Al-Jaberom Al-Sabahom, ocijenila je da postoje veliki potencijali za razvoj gospodarske suradnje između Hrvatske i Kuvajta, osobito na području obrambene industrije.

“Vrlo sam zadovoljna sastankom s emirom. Naglasak je ovog putovanja svakako gospodarstvo … razmatrali smo niz ugovora koji bi trebali biti sklopljeni da bi se olakšalo poslovanje između Kuvajta i Hrvatske, a razgovarali smo naravno i o konkretnim projektima”, rekla je Grabar-Kitarović.

U hrvatskom izaslanstvu su, uz predsjednicu Grabar-Kitarović, i potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, načelnik glavnog stožera general Mirko Šundov i predsjednik Islamske zajednice u RH muftija Aziz Hasanović.

Grabar-Kitarović kazala je da je s kuvajtskim emirom razgovarala i o političkoj i sigurnosnoj suradnji na stabilizaciji kako ovog dijela Bliskoga istoka tako i jugoistoka Europe. Podsjetila je i na činjenicu da je islamska zajednica u Hrvatskoj vrlo bitan dio društva te da je iznimno važna suradnja muslimana s većinskim hrvatskim narodom i drugim nacionalnostima u Hrvatskoj. “Kao što je u razgovorima muftija Hasanović istaknuo ‘Život, a ne suživot'”, rekla je Grabar-Kitarović.

Komentiraj