Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović danas je najavljeno kako će Kolinda sutra u 11 sati primiti Menga Jianzhua, posebnog izaslanika predsjednika Narodne Republike Kine i člana Politbiroa Komunističke partije NR Kine i tajnika Komisije za politička i pravna pitanja Komunističke partije NR Kine (Pantovčak 241).

S medijima je tu informaciju podijelila Ivana Crnić, glasnogovornica Kolindinog ureda.

“Na sastanku su potvrđeni kvalitetni politički odnosi Hrvatske i Kine, koje ove godine obilježavaju 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa. Razgovaralo se i o mogućnostima intenziviranja gospodarske suradnje, osobito na području infrastrukture i prometa. Izraženo je obostrano uvjerenje u nastavak ostvarivanja veće trgovinske razmjene i ulaganja između Hrvatske i Kine”, navode iz Vlade.

“Naglasili su potrebu unaprjeđenja suradnje u okviru formata Kina + 16, a predsjednik Vlade
kazao je da će sljedeći Kina + 16 Summit, koji će se održati u studenom, u Budimpešti biti prigoda za konkretiziranje suradnje dviju zemalja, osobito u području infrastrukture. Predsjednik Vlade istaknuo je da Hrvatska u okviru ovog formata osobiti naglasak stavlja i na suradnju u području turizma. Pri tom je iskazao interes da održavanje Kina + 16 konferencije ministara turizma u 2018. godini bude u Hrvatskoj.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo i danas potpisanim Memorandumom koji regulira zajedničke policijske patrole tijekom turističke sezone, što će pridonijeti još većem broju kineskih turista u Hrvatskoj, kojih bi iduće godine moglo biti 200 tisuća”.

Komentiraj