KOLINDA MATURANTIMA “Uvijek ciljajte na Mjesec, čak i ako promašite završit ćete među zvijezdama!”

Maturantima se obratila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Njezinu objavu na facebooku prenosimo u cijelosti:

“Drage cure, puce, divojke, djevojke, dečki, momci – jednom riječju, dragi naši maturanti!

Sve se generacije učenika godinama podsmjehuju kad čuju – “Od kolijevke pa do groba, naljepše je đačko doba”. Tek sad, na pragu svojih dvadesetih počet ćete shvaćati koliko istine leži u tim stihovima, jer razdoblje koje je iza vas nešto je neponovljivo i rado ćete se prisjećati anegdota, lijepih i možda onih manje lijepih situacija i dragih prijatelja kojima ste bili okruženi.
Vaši roditelji, staratelji, odgajatelji, učitelji i profesori vodili su vas od djetinjstva do ovog trenutka i usmjerili na najbolji mogući način. Dalje većina toga ovisi o vama.
Mnoge poruke na vašim majicama i transparentima pokazuju vašu originalnost, smisao za humor, ali i kroz kritiku ukazuju koliko ste svjesni svih problema s kojima su mladi danas suočeni. To su poruke koje nas kao društvo moraju osvjestiti i motivirati da ulažemo više napora za budućnost- za vas. To su poruke koje moraju motivirati vas da uložite najviše moguće u budućnosti – za sve nas.

Neka vaša originalnost, energija, stečeno znanje i iskustvo, zajedništvo te želja za boljim sutra budu pokazatelj vaše zrelosti. Putujte i istražujte, ostvarujte nova prijateljstva, obogaćujte sebe i društvo kroz zajedništvo i ljubav, poštujte druge, poštujte starije i pomažite nemoćne i potrebite, koristite svoje talente, čuvajte tradiciju, ponosite se i vrednujte povijest naše države i hrvatskoga naroda, uporno učite i vrijedno radite- budite i dalje naš ponos!

Voljela bih da kroz ovo vrijeme kad provodite posljednje dane u srednjoškolskim klupama i proslavljate završetak jednog vrijednog i lijepog razdoblja rane mladosti dokažete svima nama svoju odgovornost i svoju zrelost. Veselite se, slavite dostojanstveno i budite umjereni u svemu, kako u ovim danima tako i u budućem životu.
Od srca vam želim puno uspjeha na ispitima državne mature, daljnjem školovanju, stručnom usavršavanju ili zaposlenju, budite veseli i zdravi i – ostanite uvijek svoji!

I ne zaboravite – uvijek ciljajte na Mjesec, čak i ako promašite završit ćete među zvijezdama!”, stoji u objavi.

Drage cure, puce, divojke, djevojke, dečki, momci – jednom riječju, dragi naši maturanti! Sve se generacije učenika…

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Wednesday, May 22, 2019

Komentiraj