ZBOG NEOČEKIVANE PROMJENE STAVA oko sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji o migracijama koja će se održati u marokanskom gradu Marakešu, u vrhu HDZ-a počelo se postavljati pitanje kako predsjednica Republike namjerava dobiti podršku stranke za drugi mandat

Ako će se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dalje ovako ponašati, kako ona namjerava dobiti podršku stranke za drugi predsjednički mandat? To se pitanje u vrhu HDZ-a počelo sve češće postavljati koncem proteklog tjedna, nakon što je predsjednica Grabar-Kitarović svojom neočekivanom promjenom stava oko sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji o migracijama koja će se održati u marokanskom gradu Marakešu 10. i 11. prosinca, izazvala novu krizu odnosa s Vladom i premijerom Andrejem Plenkovićem. Više izvora iz Predsjedništva HDZ-a Nacionalu je otkrilo da je vrh stranke poprilično ogorčen, ponajviše jer je Kolinda Grabar-Kitarović tu novu krizu odnosa s Vladom proizvela u suradnji s kontroverznim Velimirom Bujancem, krajnje desno orijentiranim televizijskim voditeljem čija se emisija “Bujica” emitira na programima više lokalnih televizija i obraća populističkoj desnici.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakOtvorena birališta na američkoj istočnoj obali
Sljedeći članakKrstičević i Erjavec pohvalili suradnju dviju država na području obrane
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.