Kolinda Grabar Kitarović u Ukrajini, s Olenom Zelenskom sudjeluje na skupu o ruskim zločinima u Buči

Bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u Kijev. U Buči sudjeluje na skupu o ruskim ratnim zločinima koji su se dogodili u tom mjestu kraj Kijeva. Ruske su snage tijekom jednomjesečne okupacije Buče počinile masakr civilnog stanovništva.

Kako se vidi na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama dobila je počasno mjesto u prvom redu, odmah pokraj Olene Zelenske, supruge ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, piše Novi list.

Fotografije je objavila Zelenska, a skup se zove “Ujedinjeni za pravdu: Buča”.

“Zajedno s pravnicima i stručnjacima razgovarali smo o glavnoj temi: neminovnosti kažnjavanja zločinaca”, objavila je Olena Zelenska.

U glavnom gradu Ukrajine je i premijer Andrej Plenković, koji je doputovao jutros zajedno s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.

Hrvatski premijer sudjeluje na sastanku na vrhu “Buča – odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini”, organiziranom u povodu godišnjice oslobođenja Buče, koja je postala simbol ruskih zločina.

Na samitu uz Plenkovića sudjeluju moldovska predsjednica Maia Sandu, slovački premijer Eduard Heger i slovenski premijer Robert Golob.

Plenković je po dolasku razgovarao s ukrajinskim kolegom Denisom Šmihalom, a susreo se i s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner