Patrik Macek/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović smijenila Vladimira Šeksa kao svog savjetnika za ustavno-pravna pitanja

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smijenila je u srijedu Vladimira Šeksa sa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice za ustavno-pravna pitanja, kratko si priopćili iz Ureda predsjednice.

Navode kako je Šeks smijenjen na temelju ‘odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15).

Posebni savjetnik Vladimir Šeks postao je u travnju prošle godine.

Pretpostavlja se kako bi ova odluka mogla biti povezana s oldukom Komisije za pomilovanja, koje je nekadašnjem Šeksovom savjetniku Vanji Goldbergeru ‘oprostilo’ osam mjeseci zatvora. Goldberger je bio savjetnik za medije u Šeksovom uredu, dok je od 2003. do 2007. bio predsjednik Sabora.

Goldberger je 2012. godine osuđen na tri i pol godine zatvora zbog zlouporabe opojnih droga i posjedovanja oružja. U zatvoru je proveo godinu dana, a Komisija je preostalu kaznu ‘pretvorila’ u uvjetnu, ukoliko u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Komentiraj