KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: ‘Nisam bila Sanaderova štićenica’

Goran Stanzl

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović dala je intervju za Euronewskomentirajući teme kao što su recesija, feminizam i Europska unija. Nije mogla sa sigurnošću ocijeniti koliko je Hrvatskoj bolje otkako je članica EU.

‘Teško je procijeniti, moram reći da se u glavama ljudi još nije sleglo da smo članica EU’, rekla je Grabar Kitarović, dodajući da nismo dovoljno koristili europske fondove.

‘Rekla bih da javnost u Hrvatskoj vjerojatno postaje euroskeptičnija i moramo nešto učiniti oko toga’, dodala je. Smatra da bi Hrvatska trebala postati članica eurozone.

Kao najveću prijetnju hrvatskom gospodarskom rastu i stabilnosti istaknula je negativne demografske trendove.

‘Europska komisija procijenila je da će oko 200.000 napustiti Hrvatsku do 2019.’, rekla je Grabar Kitarović. Dodala je da će, ako ne preokrenemo trendove, broj nezaposlenih i umirovljenika uskoro premašiti broj radnika.

 

  • Kao političke uzore istaknula je Margaret Thatcher i Angelu Merkel, a distancirala se od bivšeg premijera Ive Sanadera rekavši da nije znala za njegove koruptivne djelatnosti

Kao političke uzore istaknula je Margaret Thatcher i Angelu Merkel, a distancirala se od bivšeg premijera Ive Sanadera rekavši da nije znala za njegove koruptivne djelatnosti.

‘Ne volim tu riječ, žao mi je, nisam bila štićenica’, rekla je kad ju je novinarka nazvala Sanaderovom štićenicom.

Komentiraj