‘Kolektvina ostavka i raspisivanje novih izbora’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Čelnik HSS-a Krešo Beljak poručio je u ponedjeljak kako hrvatske građane, nakon afere s mailovima u kojima je sudjelovala potpredsjednica vlade Martina Dalić, ne može zadovoljiti ništa osim kolektivne ostavke vlade i raspisivanja novih parlametarnih izbora.

“Osim kolektivne ostavke i novih izbora ništa drugo ne može zadovoljiti hrvatsku javnost”, izjavio je Beljak Hini komentirajući ostavku potpredsjednice vlade Dalić.

Konferenciju za novinare premijera Andreja Plenkovića i potpredsjednice Dalić nazvao je “dosadnom samohvalom i pokušajem umanjivanja krivice nakon što smo danas saznali da je i ured premijera za sve znao”.

Dalić je novinarima u ponedjeljak izjavila da je u dogovoru s premijerom podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini. “U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti i interesa oko Agrokora odjednom ispada da sam ja postala uteg i teret predsjedniku Vlade, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini. Ja to nikako ne želim biti”, rekla je Dalić na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Komentiraj