Kolege i prijatelji oprostili se od Saše Anočića u Osijeku

Saša Anočić ispraćen je u subotu na posljednji počinak na Aninom groblju u svom rodnom Osijeku.

Njegova urna pokopana je uz vojne počasti na osječkom groblju svete Ane. Govor su održali glumica Rakan Rushaidat te glumica Vlasta Ramljak. Na groblju su se okupili glumci HNK Osijek, ali i kolege iz Zagreba, umjetnički ravnatelj Teatra EXIT Matko Raguž, svi “kauboji” i brojni umjetnici. “Kauboji” su više od pola sata pjevali pjesme iz predstave, prenosi Večernji list.

Naš proslavljeni glumac i redatelj preminuo je u utorak navečer.

Samo dan prije smrti bio je na kazališnoj probi u Splitu, odakle se zatim vratio u Zagreb. “Otputovao je za Zagreb nakon probe, došao je pred kuću, ali do svojih najmilijih nije stigao. Sav onaj divan vedri i zabavni duh užitka u zajedničkom radu na stvaranju predstave koja nas je svih zabavljala i veselila, najednom se ugasio, a život u hodnicima splitskog HNK i na pozornici je zamro, nestao”, napisali su u oproštaju iz splitskog HNK.

Anočić je rođen u Osijeku 1968. godine, a Akademiju dramske umjetnosti završio je u Zagrebu. Prvo je radio u osječkom HNK, nakon toga u ZKM-u, a 2003. godine pridružio se glumačkoj postavi kazališta Trešnja u Zagrebu.

Nakon odlaska iz Trešnje počeo je surađivati s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, od 2016. godine radio je kao vanjski suradnik, a dvije godine kasnije zaposlio se na radno mjesto umjetničkog suradnika.

Istaknuo se i kao redatelj predstava Noževi u kokošima, To samo bog zna, Kad se mi mrtvi pokoljemo i drugih, a uloge je tumačio i u nekim domaćim filmovima. Režirao je popularnu predstavu Kauboji u zagrebačkom Teatru Exit te predstavu Kiklop u Gavelli, za koju je dobio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini i najbolje redateljsko ostvarenje.

Iznenada preminuo glumac i redatelj Saša Anočić

Saša Anočić za Nacional 2011.: “Ne mogu zamisliti da tipkam – kemijska, bijeli papir, kava, cigareta, noć”

Teatar Exit: “Sale, bila je čast jahati s tobom!”

 

Komentiraj