KOLARIĆ “Nova koalicija potrajat će do izglasavanja proračuna”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Povratnica u SDP- Aleksandra Kolarić jutros je gostovala u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirala koaliciju HDZ-a i HNS-a.

Matija Posavec u petak je podnio ostavku na sve stranačke dužnosti u HNS-u, a Kolarić kaže kako vjeruje da je Posavec reagirao na snažno nezadovoljstvo svojih birača. “Kada netko u HNS-u kaže da se ne prodaje za fotelje, to su prazne riječi. Mislim da mu je bolja županijska vlast. Za pretpostaviti je da ‘kontrolira’ svoje ljude”, rekla je Kolarić.

Smatra da koalicija HDZ-a i HNS-a i dalje nije stabilna jer je stvorena od različitih pojedinaca, ne samo stranaka. “Ta većina ovisi o Sauchi, Glavašu, jednom ili dva zastupnika prebjega iz Živog zida. Potrajat će do izglasavanja proračuna pa ćemo vidjeti u 11., 12. mjesecu. Neko vrijeme će držati vodu, ali vidjet ćemo kakvi će biti pritisci izvana”, poručuje.

Krizu oko Agrokora, kaže, teško bi preživjele i puno jače kVlade. “Biti će puno trgovine, ovo sada nije pragmatizam nego osobna trgovina, ovo su osobni interesi zastupnika koji Sabor više vidjeti neće. Četiri zastupnika HNS-a su ušli u Sabor sa 200, 300 glasova, to je bio poklon SDP-a, a ovo sad je velika pljuska SDP-u te se pokazalo kao katastrofalan potez”, ističe Kolarić.

Poručuje i kako Plenković nije pristao na ovakbu koaliciju, već ju je sam osmislio. “On ponekad govori jedno, a radi drugo. Govori da se HDZ ne boji izbora, a sve što čine je da ih izbjegnu. HDZ i Plenković se boje izbora. Nisu vjerovali da su dovoljno jaki da dobiju bolje rezultate nego prije šest mjeseci”, zaključuje Kolarić.

Komentiraj