KOLAR: “Ne možemo se osjećati odgovornim za nešto za što nismo izdali odobrenje”

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u ponedjeljak je gostovao na N1 televiziji, gdje se osvrnuo na tragediju koja se odvila u mjestu Andraševec u Oroslavju gdje je u požaru u staračkom domu stradalo šest osoba.

Kolar je kazao da županija nije izdala rad za odobrenje doma na adresi kojoj se nalazi spomenuti dom jer nije podnesen zahtjev. “Mi smo još 2012. godine na adresi Dolinska 8 izdali rješenje za osam korisnika, a nakon toga za još pet korisnika što je sveukupno 13., a njih je samo u tom glavnom objektu bilo puno više”, ističe Kolar.

“Nije ovdje prilika niti to očekuju obitelji da se prepucavamo i prebacujemo odgovornost, ali ne možemo se osjećati odgovornim za nešto za što nismo izdali odobrenje”, dodao je.

Za rad doma, naglašava, nikada nisu dobili primjedbe. “Sami korisnici doma i njihove obitelji govore da je to bila jedna obiteljska atmosfera i da su zadovoljni s uvjetima u kojima su boravili”, rekao je Kolar.

Kolar je istaknuo kako su, prema informacijama koje ima od Centra za socijalnu skrb, štićenici doma Zelena oaza jučer svi napustili prostor koji se nalazio na adresi gdje je i izgorjeli dvorišni objekt. “Devet štićenika je završilo u domu Lobor, a ostale su preuzeli obitelji. S obzirom na to da Državno odvjetništvo vodi istragu, nemam informaciju je li obavljen razgovor s vlasnicom doma”, rekao je Kolar.

Komentiraj