Kolar: “Drugi krug je nova utakmica u kojoj ja pobjeđujem”

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i kandidat za predsjednika SDP-a ulazi u drugi krug s protukandidatom Peđom Grbinom i vidi se kao predsjednik stranke.

U razgovoru za N1 televiziju Kolar je najavio suradnju i protivi se etiketiranju članova.

Grbinova prednost od skoro 15 posto mu nije, kaže, nedostižna u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a, koji će biti 3. listopada.

Kaže da je čitavo vrijeme pozivao na suradnju, a ne na sukob, dodajući kako se ni on ni njegov tim nisu negativno osvrtali na protukandidate.

“Sad ćemo morati drugačije razgovarati,  o konkretnim potezima. Konkretan stav nas jedino može izvući”, rekao je Željko Kolar i dodao:

“Nastavit ću i dalje pozitivno, jedino pozitivan stav može izvući SDP iz situacije u kojoj se nalazi. Izbori su specifična stvar, znam to, osvajao sam ih tri puta, za razliku od kolege. Ako je ovo utakmica od 100 metara, ja sam se uključio kad smo bili na 50 metara. Moje poruke su ipak došle do 26 posto birača.”

Rekao je i kako je ključno je lijeva opcija pobjedi u Zagrebu i da se skine Milan Bandić.

Kolar je uvjeren u pobjedu.

“Ja ću pobijediti u drugom krugu, vidjet ćete da je to jedna druga priča”, rekao je.

“Svi koji su izabrani u Predsjedništvo stranke bit će mi kolege u vođenju stranke. Ne smijemo se uhvatiti da ljude zovemo Peđinim, Rankovim…”, poručio je.

Komentiraj