KOLAKUŠIĆ ‘U Europskom parlamentu ostajem dok ne budem izabran za predsjednika RH’

Mislav Kolakušić za RTL je komentirao događanja u Bruxellesu, kazavši kako se, pri izboru novih čelnika, radilo o “unaprijed smišljenom igrokazu” te kako “cijelu priču vode Njemačka i Francuska”.

“Mi nemamo EU kakvu bismo trebali imati, da smo svi jednaki”, smatra Kolakušić, za kojeg je spominjanje premijera Andreja Plenkovića kao jednog od kandidata bio “marketinški potez”.

“Slika Europe se u potpunosti mijenja. Nezavisni klub ima 57 zastupnika. Plenković je sudjelovao u igrokazu koji mu je trebao podignuti rejting”, izjavio je Kolakušić, koji tvrdi da ostaje nezavisan.

“Politika se vodi i u Hrvatskoj i EU. Zastupat ćemo isto, borba protiv korupcije. U svakom od tih odbora se može raditi protiv korupcije”, rekao je.

“Završili su izbori. Trebalo je vidjeti rezultate izbora. Rezultati izbora su vrijedni i kažu da koalicija HDZ-a i SDP-a nije dovoljna. S 445 tisuća glasova osvojili su osam mandata. Promjene u Hrvatskoj dolaze i to već na predsjedničkim izborima”, komentirao je Kolakušić na upit gdje je nestao nakon izbora, a do kad namjerava ostati u Europskom parlamentu, rekao je:

“Dok u veljači ne budem izabran za predsjednika države. Početkom listopada će biti objavljen moj program”, zaključio je Kolakušić, dodavši kako je isticanje kandidature pola godine prije izbora – smiješno.

 

Komentiraj