Kolakušić podnio kaznenu prijavu protiv Suda

Patrik Macek/PIXSELL

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu i predsjednik Udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić u pondjeljak je gostovao na N1 televiziji, gdje je otkrio kako je podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika suda na kojem radi, Nine Radića.
“Da bi pravosuđe moglo funckionirati i moglo ostvarivati svoju ulogu ono mora biti odijeljeno od manipulacije. Mi imamo uvodenu automatsku dodjelu predmeta, no na hrvatski način. Predmet dođe na sud i softver na temelju unaprijed određenih paramatera daje sucu predmet. Tu postoji iznimka da predmet može doći isključivo jednom, unaprijed određenom sucu”, objasnio je Kolakušić.
Dodaje da je ta iznimnka omogućena kako bi određeni krivci mogli ostati nedužni. “Samo kada točno odaberete suca s kojim ste u dobrim odnosima, samo tada možete bit sigurni u ishod. Vi nekoliko sudaca možete popuniti najjednostavnijim predmetima i oni normu srede za nekoliko dana, a neposlušnima, koji nisu poput tri majmuna, dajete najteže. Manipulacija predmetima je smrt Hrvatske”, poručio je.
Kolakušić kaže kako se radi o utjecaju na dodjelu predmeta, u razdoblju od dvije godine 7113 predmeta je bilo podijeljeno tako da ih je mogao dobiti samo jedan sudac. “Ukupno je sporova na sudu bilo negdje oko 50, 60 tisuća”, naglašava.
Ističe kako je njemu oduzeto 300 predmeta, od kojih je većina bila pred dovšetkom. “Moj cilj je očistiti Hrvatsku od sveg tog zla. Korupcija je problem u svim dijelovima društva”, poručuje.

Komentiraj