Kolakušić otkrio datum podnošenja ostavke na sudačku poziciju

Goran Stanzl/PIXSELL

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu i nositelj nezavisne liste na izborima za Europski parlament, Mislav Kolakušić jutros je na N1 televiziji otkrio kada će prestati biti sudac.

“Moja politička karijera će i započeti kad me građani izaberu u Europski parlament. Međutim, s obzirom da sam ja u pravosuđu uistinu došao do kraja, svi moji pokušaji su nažalost bili bezuspješni, ja sam donio čvrstu odluku, na ove izbore ću izaći kao običan građanin. Podnosim Državnim sudbenom vijeću zahtjev za razrješenje s petkom, 24. svibnja. Ne želim da nijedan građanin kaže da smo svi tu radi fotelja”, kazao je Kolakušić.

Poručio je kako je sudačka fotelja jedna od najboljih fotelja u Republici Hrvatskoj. “Ja je se spremno odričem i dajem svoju sudbinu u ruke hrvatskih građana”, dodao je.

Komentirao je i mogući rezultat na europskim izborima i kazao da je rezultat na izborima presudan u tome treba li se netko nastaviti baviti politikom. “Ako nemate 2,5 posto podrške građana nemate nikakvo moralno pravo baviti se politikom”, rekao je Kolakušić.

Komentiraj