KOLAKUŠIĆ: “Od nedjelje krećem s hrvatskom pričom”

Zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao kako je cijelo vrijeme aktivan u Europskom parlamentu te najavio kako će ove nedjelje krenutoi s ‘hrvatskom pričom’.

Upitan o tome kako to da ga dugo nismo viđali u javnosti, Kolakušić je rekao: “U javnosti sam cijelo vrijeme. Govorim u Europskom parlamentu, ali to medije nije zanimalo. Prenosi se tko kuha čobanac s Facebooka, a prave teme nikom nisu zanimljive”.

“U ovu nedjelju krećem s hrvatskom pričom”, rekao je Kolakušić, potencijalni kandidat za predsjednika države koji se, prema posljednjim istraživanjima javnog mnijenja, nalazi na 4. mjestu.

Ulazak Hrvatske u Schengen, kaže, jedna je od rijetkih stvari oko koje se svi europarlamentarciu slažu. “Biti izvan Schengena je kao da dođete na obiteljsko druženje, svi su u glavnoj kući, a vas smjeste u kućicu za alat”, objasnio je i dodao kako je za donošenje ovakve odluke najvažnija politička volja.

Osvrnuo se i na ilegalne prelaske granica. “Postoje propisi o načinu prelaska granice. Ukoliko netko ilegalno prijeđe, mora biti propisana kazna zatvora. Ako imate nekoliko ilegalnih migranata koji pređu granicu, ako se izrekne kazna zatvora i novčana kazna, to više nikome neće pasti napamet”, kazao je Kolakušić.

Komentiraj