KOLAKUŠIĆ O OSPORAVANJU POTRAŽIVANJA “Ovo je moguće samo kod nas, jedinstveni smo u svijetu”

Nacional

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić komentirao je u četvrtak objavu izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, koji je osporio potraživanja ruske Sberbanke, uz obrazloženje da je riječ o tražbinama ok kojih se vode sudski postupci.

“Mi smo uistinu jedinstveni u svijetu. Osporiti potraživanje banke temeljem danog kredita kojeg uopće ne osporavate iz razloga jer je banka pokrenula sporove radi nepriznavanja Lex Agrokora i tzv. roll up-a, moguće je samo kod nas i nema nikakve veze s dopuštenim razlozima osporavanja potraživanja”, rekao je Kolakušić za portal Index.

Prema podacima Trgovačkog suda u Zagrebu, od ukupno 16,5 milijardi kuna osporenih tražbina najveći se iznos, 9,3 milijarde kuna odnosi na tražbine oko kojih se vode sudski postupci, od čega 7,4 milijarde kuna se odnosi na osporavanje zbog dvostruke litispendencije (vodi se više ovršnih postupaka).

“Ovo je dvostruka korist, sve unaprijed smišljeno i dogovoreno provesti će se bez tamo nekog kreditora koji se drznuo dati milijardu eura kredita i želi ih vratiti”, dodao je Kolakušić.

RUSI ODBIJENI Sberbanku osporena potraživanja: “Čuli smo se jutros, postoji naznaka da su spremni za kompromis… “

Komentiraj