Nacional

KOLAKUŠIĆ O NOVIM POREZIMA “Nije mi jasno kako su izostavljeni skupljači boca”

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić u utorak je za Index prokomentirao podatke Porezne uprave, da od 2000. godine nije bilo nadzora kod 146 velikih poreznih obveznika.

“Mali poduzetnici kažnjavaju se za nekoliko lipa manjka ili viška u kasi, a povlaštena kasta može raspolagati milijardama kuna bez ikakve provjere od strane nadležnog tijela”, rekao je Kolakušić ddajuči da oni bez ikakve kontrole mogu izvlačiti stotine milijuna kuna iz tvrtki bez ikakvog nadzora. “Ubrzo za takve nezakonitosti nastupi zastara i novac je potpuno ‘legalno’ opran”, kaže Kolakušić.

Smatra da ako netko mora biti pod stalnim nadzorom, to su veliki poduzetnici. “Možda postoje i druge tvrtke u kojima se mogućnost poreznih utaja kreće u rasponu od nekoliko milijuna do nekoliko milijardi kuna”, komentirao je Kolakušić.

Upitan o najavama Porezne uprave o novim metama – igračima esporta, YouToubera, Instagram zvijezda, dobitnici igara na sreću na internetskim stranicama izvan Europske unije, Kolakušić je odgovorio: “Nije mi jasno kako su izostavljeni skupljači boca”.

Komentiraj