KOLAKUŠIĆ O ‘LEX AGROKORU’ “U tom je zakonu sve loše, donesen je za jednu jedinu pravnu osobu”

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić danas je gostovao u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je komentirao ‘lex Agrokoe’. Kolakušič je naglasio kako je zakon donesen za ‘jednu jedinu pravu osobu’ te dodao da je u tom zakonu ‘sve loše’.

Objasnio je da zakoni, kada se donose, moraju biti u interesu svih građana.

“Napisale su ga potpuno nepoznate osobe, a trebali su stručnjaci. Stečajem se u Hrvatskoj bavi pedesetak ljudi, a nitko od njih nije konzultiran – nisu konzultirani profesori s Pravnog fakulteta ni suci Trgovačkog suda. A trebalo je konzultirati radnike, dobavljače, bankare, suce, stručnjake, sve,”, rekao je Kolakušić.

Istaknuo je kako doneseni zakon po puno odredni krši Ustavni zakon, pogotovo pravo vlasništva. “Ovaj je zakon gori od onoga o predstečajnim nagodbama. Radi se o krađi. Potraživanje je jednako vlasništvu, a ovaj zakon ne štiti dovoljno pravo vlasništva”, rekao je dodajući da će sve rezultirati ‘velikim pravnim zavrzlamama’.

Kolakušić je rekao i da će se tek u utorak vidjeti je li Ivica Todorić prepisao dionice na Republiku Hrvtasku. “Nevjerojatno je i nedopustivo je da kad se vidjelo da se ide u takav zakon, moralo se obustaviti trgovanje dionicama na Zagrebačkoj burzi. To se nije učinilo i nastala je velika šteta. Očigledno je da se radi za samo jednu osobu”, rekao je.

Komentiraj