Kolakušić na Pantovčak namjerava povesti cijelu obitelj, očekuje plaću od najmanje 70 tisuća kuna

Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić u emisiji RTL Danas je u subotu izjavio da očekuje pobjedu na predsjedničkim izborima, ali da u predsjedničku kampanju ne namjerava uložiti niti kune. Biračima se namjerava obraćati isključivo putem javnih nastupa.

Kolakušić je najavio i da će, ako pobjedi, na Pantovčak povesti cijelu obitelj, a očekuje plaću od najmanje 70 tisuća kuna , jer, kako kaže, “plaće trebaju rasti barem tri puta”.

“Živjet ćemo na Pantovčaku. Nećemo raditi probleme pa da zgradu u kojoj živimo opkoljava 15 ljudi”, kazao je Kolakušić.

Bivši sudac je istaknuo i kako u fokusu njegove eventualne predsjedničke uloge neće biti svjetonazorska pitanja već pravosuđe i gospodarstvo.

Naglasio je kako ima tim s kojim cijelo vrijeme komunicira, a članove tima bira “gledanjem kako se ponašaju”.

Kolakušiću datum izbora nije sporan.

“Taj datum mi uopće nije sporan, bio mi je potpuno očekivan. Tko se bavi politikom, bilo je potpuno jasno da će to biti ovaj datum. Bit će manja izlaznost. Zato su osmislili sustav općina i županija kako bi zaposlili svoje članove stranke i znaju da će određeni broj njihovih birača izaći na izbore”,  smatra.

U razgovoru se posebno obrušio na Državno izborno povjerenstvo (DIP), koje ga je prozvalo za nezakonitosti u predizbornoj promidžbi za protekle europarlamentarne izbore.

“Oni su to toliko paušalno to izveli. Zato ih nazivam bijednicima, oni su bijednici”, oštar je bio Kolakušić, koji je najavio da će, u slučaju njegove pobjede, “svi odgovarati imenom i prezimenom”, dat će provjerit njihovu imovinu kako bi se utvrdilo je li bilo” čudnih kretanja i pritoka imovine u vrijeme izbora”.

U slučaju poraza na predsjedničkim izborima, najavio je da se vraća u Bruxelles.

“U politiku sam ušao da bih promijenio stvari. Samo oni koji imaju 76 mandata mogu mijenjati stvari. Oni koji imaju 20 mandata donose 20 potencijalnih žetončića. Mogu učiniti isto kao da ih je 75 ili nula. Dakle, ne mogu učiniti ništa. U ovakvom izbornom sustavu nemoguće je doći do vlasti. Na prošlim izborima HDZ i SDP su zajedno 440.000, a mi oporba 600.000, a oni su dobili osam mandata, mi četiri. Onaj koji pobijedi na predsjedničkim izborima, ima pravo voditi državu. Kraj priče.”, zaključio je Kolakušić.

 

Komentiraj