Kolakušić ide u EP, ulazi u predsjedničku kampanju, ali cilja i na premijersko mjesto

Mislav Kolakušić u ponedjeljak je ispred zgrade Muzeja suvremene umjetnosti održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao rezultate jučer održanih izbora za Europski parlament, prema kojima je dobio jedan mandat.

“Htio bih zahvaliti onima bez kojih se ovo ne bi moglo dogoditi, a to su moja obitelj, moji suradnici, tisuće volontera…Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore. Ne možemo se mijenjati niti u EP-u niti bilo gdje drugdje već isključivo u Hrvatskom saboru… Sada slijede predsjednički izbori na kojima ću se ja kandidirati i pozivam ljude da na njih izađu”, poručio je Kolakušić i dodao kako je ovo bila visokopersonalizirana kampanja.

“Sve što pričam ostvarit ću ja osobno, ne pokret, ne stranka. Ja ću biti odgovoran za sve”, kazao je.

“Ovo je prvi dio jedne velike prekretnice za moju obitelj i ja sam je proveo sa svojom obitelji. Estradizacija, piće i hrana nije moja priča”, rekao je Kolakušić objašnjavajući zašto nije imao izborni stožer i zašto nije javno čekao rezultate.

Najavio je i svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima. “Idem u Europski parlament, bit ću na sjednicama, uredi moji će prirediti sve materijale. Nakon što preuzmem funkciju u Parlamentu, odmah krećem s kampanjom za predsjednika”, izjavio je. “A ako raspišu prijevremene parlamentarne izbore, onda ću prvo biti premijer”, rekao je.

“U Europskom parlamentu ću biti oko dva zasjedanja i onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske. Vjerujete kad ću ja bit tamo, svi će čuti za Hrvatsku”, kaže.

 

Komentiraj