Strahovi od masovnih prosvjeda zbog smrti mladića u Koethenu u istočnoj Njemačkoj nakon svađe sa strancima nisu se ostvarili u nedjelju, nakon što je sličan incident u obližnjem Chemnitzu izazvao nerede koji su trajali više dana.

Oko 500 ljudi sudjelovalo je u “memorijalnom maršu” u Koethenu koji su organizirale desničarske skupine zbog smrti 22-godišnjeg Nijemca, što je daleko manje od nekoliko tisuća koliko se okupljalo u Chemnitzu proteklih tjedana.

Sudionici u Koethenu tiho su koračali ulicama bez natpisa ili plakata, rekli su svjedoci. Stigli su na igralište na kojem se dogodio sukob i položili su cvijeće na mjesto događaja.

Dvadesetdvogodišnji mladić koji je umro nakon sukoba dviju skupina muškaraca u istočnonjemačkom gradu Koethenu umro je od zatajenja srca, priopćila je policija.

Zatajenje srca nije “u izravnoj uzročnoj vezi s pretrpljenim ozljedama”, rekao je policijski zapovjednik države Saxon-Anhalt, prema rezultatima preliminarne obdukcije.

Dvojica Afganistanaca koja su uhićena u vezi s njegovom smrću pod istragom su zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Prema njemačkom listu Mitteldeutschen Zeitung, mladić koji je umro imao je srčanih tegoba.

Komentiraj

PREKOepa
Podijeli objavu
Prethodni članakSAUL “Neće nam biti lako”
Sljedeći članakKUSTIĆ “Nisam ja kriv Milinoviću”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.