Kod muškarca u Trogiru pronađena hrpa oružja, eksploziva i droge

U kući u Segetu Donjem splitska je policija kod 42-godišnjaka pronašla veliku količinu oružja, kojeg je posjedoao neovlašteno, streljiva i droge.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga tijekom koje je pronađena veća količina pušaka, spremnika za automatske puške, pištolja, optičkih ciljnika za puške, velika količina eksplozivnih tvari, preko tisuću komada različitog vrsta streljiva i dijelova za oružje. Uz navedeno, prilikom pretrage kuće kod muškarca je pronađena i veća količina domaćeg i stranog novca, ali i 426 grama amfetamina, 717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 42-godišnji muškarac predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava.

“Visokim stupnjem operativnosti i profesionalnosti policijski su službenici ovim značajnim kriminalističkim istraživanjem utjecali na znatno smanjenje ilegalnog oružja, a koje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela. Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove policijske uprave”, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

Komentiraj