Kod muškarca koji je prijetio premijeru Plenkoviću nađen arsenal oružja, ali ga puštaju na slobodu

63-godišnji muškarac koji je nakon napada Danijela Bezuka na zgradu Vladu izjavljivao da vjeruje da je cilj napada bio usmrćivanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i da je napadač, koji je počinio samoubojstvo, to trebao prepustiti njemu i svom ocu, nakon ispitivanja kod suca istrage pušten je da se brani sa slobode, izvijestili su iz DORH-a.

Puštanje uz mjere opreza, zabranu napuštanja boravišta i redovno javljanje policiji

Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabranom napuštanja boravišta i obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je da će se žaliti na njegovo puštanje na slobodu.

U kući i vikendici držao pravi mali arsenal oružja

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 63-godišnjak 12. i 13. listopada 2020. na svojoj adresi prebivališta u okolici Kutine, tijekom razgovora sa predstavnicima sredstava javnog priopćavanja, potaknut nedavnim napadom 22-godišnjaka na policijske službenike koji su osiguravali zgradu Vlade Republike Hrvatske, izrekao ozbiljne prijetnje predsjedniku Vlade Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju DORH-a.

Komentiraj