U srijedu oko podneva na Lošinju se srušio manji zrakoplov Piper talijanskih registracijskih oznaka u kojemu su bile četiri osobe, talijanski državljani.  Svi su preživjeli, ali su ozlijeđeni i prevezeni u KBC Rijeka.

Zrakoplov se srušio u blizini aerodroma kod mjesta Ćunski , doznaje se iz Policijske uprave Primorsko – goranske. Prema prvim informacijama, kako prenosi HRT Radio Rijeka, avion je poletio iz zračne luke Mali Lošinj, da bi se vrlo brzo okrenuo i počeo vraćati prema aerodromu te je tada došlo do pada.

Prilikom pada dvije osobe izletjele su iz aviona i zadobile lakše ozljede. O težini ozljeda preostalo dvoje putnika u avionu još se ne zna.

Na mjesto nesreće odmah nakon dojave došli su djelatnici policije, Hitne pomoći i vatrogasci te istražitelji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Nakon obavljenog očevida koji je započeo i istrage znat će se uzrok pada zrakoplova. Do okončanja istrage Zračna luka Lošinj je zatvorena za sav promet.

“Riječ je o talijanskom avionu u kojem su se nalazile četiri osobe koje su ozlijeđene. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti tog događaja”, izjavila je glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš, kako prenosi Dnevnik.hr.

Glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture David Radas za Index je rekao kako je dvoje putnika teško ozlijeđeno te su ih iz olupine izvlačili vatrogasci. Dvoje putnika s lakšim ozljedama samostalno je izašlo iz olupine.

Avion je registriran u Italiji, no još nije poznato je li u vlasništvu privatne ili pravne osobe.

Komentiraj