KOMADINA “SDP prolazi tek kad se HDZ strašno izblamira”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u subotu je kazao kako će na unutarstranačkim izborima SDP-a podržati Davora Bernardića, za kojeg kaže kako je dovoljno kvalitetan kandidat koji će dobro voditi stranku.

“Bernardića kvalificiraju činjenice. Nije izgubio ni jedne izbore. Potpredsjednik je stranke drugi mandat. Šest je godina predsjednik zagrebačkog SDP-a, najveće organizacije u državi, saborski je zastupnik, mlad je, energičan, obrazovan, uskoro će steći i doktorsku titulu…”, rekao je Komadina u intervjuu za Jutarnji list.

Smatra kako je izbor novog predsjednika stranke samo prvi korak u transformaciji SDP-a. Komadina kaže kako osobno nikada nije imao ništa protiv Zorana Milanovića, a nema ni sada. “Protivio sam se njegovu prezidencijalnom i samovoljnom načinu vođenja stranke. U njegovu mandatu SDP je postao elitistička i dijelom klijentelistička stranka, mnogima tek sredstvo u građenju vlastite političke karijere. Politički se sadržaj gubio i zaboravljao”, rekao je Komadina.

Dodaje kako je Milanović svjestan da je u izbornoj kampanji svojom retorikom ohladio vlastite glasače i izgubio izbore. Vjeruje da će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sigurno formirati Vladu, a vjeruje i kako ima dobre izglede za osvajanje još jednog mandata.

“‘Ne zaboravimo da iskustvo govori: osam godina HDZ-a, četiri godine SDP-a, s tim da mi prolazimo tek kad se HDZ strašno izblamira. SDP dolazi na vlast ne zato što se glasa za nas, nego zato što se glasa protiv HDZ-a”, zaključio je.

Komentiraj