KOALICIJSKI SPORAZUM U KRIŽEVCIMA: Podrška Ivanu Majdaku za gradonačelnika

Damir Spehar/PIXSELL

U Križevcima je u subotu potpisan koalicijski sporazum predstavnika Socijaldemokratske partije, Hrvatske seljačke stranke Braća Radić, Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Hrvatske stranke umirovljenika, Hrvatskih laburista – Stranke rada i Nezavisnih seljaka Hrvatske kojim će podržati Ivana Majdaka, predsjednika križevačkog SDP-a, za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Križevaca na predstojećim lokalnim izborima.

Sporazum su potpisali Stanko Grčić (HSS Braća Radić), Damir Špoljar (Hrvatski laburisti), Goran Borčić (HNS), Božidar Štubelj (HSU) i Ivan Majdak (SDP).

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je nazočio potpisivanju, rekao je da je u posljednjih osam godina Koprivničko-križevačka županija nazadovala, a da Ivan Majdak, kandidat za gradonačelnika Križevaca, i Slavko Tucaković, kandidat za župana koprivničko-križevačkog vraćaju nadu ljudima u Podravini i Prigorju i da će osigurati bolje uvjete za djecu, perspektivu za radnike i dostojanstvo za umirovljenike.

Predsjednik županisjkog SDP-a Slavko Tucaković kandidat je za župana koalicije županijskih organizacija SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista – stranke rada.

Osvrnuo se i na dosadašnje obnašatelje vlasti u tom kraju. “Volio bih da su slijedili primjer Koprivnice i da su napravili sve one projekte koje su zajedno, još sa Sanaderom, obećavali kada su na iznajmljenom zemljištu pokušali početi radove na autocesti,”rekao je Bernardić.

Na upit novinara o Agrokoru i ulozi ministra financija Zdravka Marića, rekao je: “Naravno da je znao. Zadnjih godinu dana je ministar financija, ministar koji ne smije govoriti o Agrokoru; Dalić ne smije govoriti o INA-i.” Postoji li u Hrvatskoj ijedan ministar u HDZ-ovoj Vladi koji nema neku aferu, pitao je.

Ministar financija koji u ovom osjetljivom trenutku za Hrvatsku, kada kriza Agrokora ugrožava temelje financijskog sustava,  ne može obavljati dužnost, ne može više biti ministar, poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je danas u Zagrebu nakon sjednice predsjedništva stranke najavio da će sljedećeg tjedna pokrenuti inicijativu za opoziv ministra financija.

 

Komentiraj