KOALICIJA ZAGREB JE NAŠ Izmijenit ćemo dinamiku gradskog života

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Koalicija Zagreb je NAŠ-Nova ljevica-Orah-Radnička fronta-Za grad održala je u petak u podne ispred zagrebačke Gradske skupštine završnu konferenciju za medije s koje je poručila da, prema raspoloživim anketama, ulaze u sastav Gradske skupštine te da će bitno izmijeniti dinamiku gradskog života.

Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević rekao je da je koalicija jedina nova politička opcija na izborima, a da su sve ostale “preslagivanja”.

Bez lažne skromnosti – to najbolja lista, rekao je te objasnio da pod tim misli na ljude sa stručnim kompetencijama za sva područja i na ljude koji su spremni boriti se za javne interese.

Puhat ćemo za vrat svim političkim opcijama i bitno izmijeniti dinamiku gradskog života, dodao je i objasnio da će napraviti sustav javne nabave koji će u svakom trenutku i za svaku transakciju biti javno vidljiv.

Tu je namjeru podupro rezultatima istraživanja Centra za mirovne studije koje je pokazalo da je u posljednjih 15 godina dvije milijarde kuna iz javne nabave Grada Zagreba “završilo u krivim džepovima”, što je, dodao je, oko trećine ukupnih sredstava.

Na Gornjem gradu provozila se i trokolica s Tomaševićevim plakatom. Na prikolici je stajao zvučnik povezan na mobitel, s kojeg se čula glazba spota “Zagreb je naš” koji je preslušan više od 300 tisuća puta, aktualne obavijesti i telefonski razgovor kojeg je upravljač trokolicom Svibor Jančić obavljao s nekim.

“Ana, čuje te cijeli Gornji grad”, upozoravala je kolegica s bicikla, na što je Jančić odgovorio da oni “povezuju sve i da su u svemu transparentni”.

Nećemo se baviti ‘šminkanjem’ nego ćemo krenuti od temelja grada, kazao je Jančić okupljenima.

Rada Borić rekla je da su reakcije građana na kampanju pozitivne i da su rezultat razgovora predstavnika koalicije s brojnim građanima u gradskim četvrtima i slušanja njihovih prijedloga.

Nakon 16 godina vođenja “politike šerifa”, građani cijene našu politiku. Pozivamo sve da ne dopustimo da drugi odlučuju za nas, kazala je.

Komentiraj