Jurica Galoic/PIXSELL

KOALICIJA ZA PREMIJERA: ‘Za četiri godine imat ćemo rast BDP-a od 7 posto’

Čelnici stranaka Koalicije za premijera i kandidati u 8. izbornoj jedinici u petak su na riječkom Korzu predstavili svoj program, koji predviđa policentrični razvoj i rast BDP-a u prve dvije godine 4 i sljedeće dvije do 7 posto, a čelnik koalicije Milan Bandić je poručio da oni ostvaruju, dok HDZ-a i SDP-a nude obećanja.

Na Korzu su se građanima družili predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, koordinator za 8. izbornu jedinicu Slavko Linić, prva kandidatkinja u toj izbornoj jedinici Katarina Toković, predsjednik koalicijske stranke Novi Val Lubio Jurčić i ostali kandidati, priopćeno je iz Koalicije za premijera.

Bandić je rekao da Koaliciju podupiru i matice umirovljenika i Savez invalida Hrvatske, te naveo da su temelji programa znanje, obitelj i populacijska politika, zaposlenost, razvoj gospodarstva te policentrični razvoj Hrvatske. “Šest Vlada, koje su iza nas, su opustošile i osiromašile građane, a pritom su jedni drugima držali ljestve pa i sada pripremaju veliku koaliciju. Najbolje bi bilo da se udruže jer su isti. Oni nude obećanja, a mi ostvarujemo. Stoga sam uvjeren da ćemo pobijediti“,  rekao je, navodi se u priopćenju, Milan Bandić.

Ljubo Jurčić je istaknuo da Hrvatska ima dovoljno resursa, u odnosu na broj stanovnika više nego druge zemlje, a da je jedina prepreka razvoja Hrvatske uvijek bila neefikasna Vlada. “Naš cilj je u prve dvije godine podići  BDP na 4 posto, a u druge dvije do 7 posto. Sa stopom od 7 posto možemo udvostručiti BDP, plaće i mirovine. Često se spominje da će nas EU fondovi razviti, no moram reći da nema zemlje koja se razvila stranim novcem. Vlada mora imati znanje i dobro vladati, a naša koalicija to jedino može“, rekao je Jurčić.

Slavko Linić je istaknuo kako je upravo Milan Bandić dokazao svojim radom kako se može postići gospodarski prosperitet, a pritom se brinuti i o malim i slabim ljudima te biti solidaran.

Kandidate je predstavila prva na listi znanstvenica i ekonomistica Katarina Toković.

Nakon predstavljanja družili su se s vjernicima ispred Islamskog centra u Rijeci. “Multietičnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost nema alternative u demokratskom društvu. Grad Zagreb kao glavni grad RH u tome prednjači”, naglasio je kandidat za premijera te koalicije Milan Bandić, navodi se u priopćenju.

Komentiraj