EPA/PETER POWELL

‘KO JE KRIV ZA SLUČAJ DE GEA? Manchester i Real upiru prstom jedni u druge

‘Ko je kriv? – pitaju se danas britanski i španjolski mediji nakon pravog ‘cirkusa’ koji je nastao s transferom Davida de Gee iz Manchester Uniteda u Real Madrid.

Manchester United poručuje kako nisu krivi za propast transfera, dok je Rel objavio priopćenje u kojem kažu kako su napravili sve što su mogli kako bi doveli španjolskog vratara u Madrid, ali su zakasnili – dvije minute.

Upiranja prstom se nastavljaju – United kaže kako su sve papire dostaviloi dvije minute prije ponoći, vremena koje je značilo kraj prijelaznom roku u Španjolskoj. “Klub je oduševljen što je ljubimac navijača i de Gea i dalje član Manchester Uniteda”, dodali su iz ‘engleskog tabora’.

De Gea još uvijek nije upisao nastup ove sezone, a ugovor mu istječe sljedeće godine, kada će Manchester vjerojatno ostati bez odštete, visoke odštete, za 24-godišnjeg vratara. u siječnju će, naime, moći otvoriti razgovore o slobodnom transferu. U United je stigao 2011. godine iz Atletico Madrida. Vrlo brzo se etabilirao kao je dan od najboljih vratara lige, a za United je upisao 175 nastupa.

United sada ima ‘viška’ vratara – njih četvoricu – Sergija Romera, Sama Johnstonea, te dvojicu kojima su propali transferi – Davida de Geu i Victora Valdesa.

VERZIJA REAL MADRIDA:

United nije otvorio ‘kanale pregovora’ sve do ponedjeljka ujutro, Real je poslao ugovore u 13:39, a United je na njih odgovoio osam sati kasnije (21:43). Uključili su neke manje modifikacije, koje je Real odmah prihvatio.

Real je ugovore poslao u 23:32 te čekao finalne potpisane dokumente. United je unio detalje i de Gei u ponoć, te poslao ugovore Realu. Cjelokupnu dokumentaciju madridski je klub dobio u 0:02 i pokušao ući u TMS (FIFA-in transfer sistem), ali je bio zatvoren.

VERZIJA MANCHESTER UNITEDA:

Niti jedna ponuda nije došla do ponedjeljka. United je poslao dokumentaciju za de Geu i navasa u 21:42. De Geinu dokumentaciju real je vratio u 23:32, a osam minuta kasnije unijeli su neke promjene koje su riskirale cijeli transfer. Svi dokumenti dospjeli su u 23:55, a dokumentacija za Navasas još nije dospjela. United je sporazum poslao u 23:58, uploadao ga na TMS i prihvatio – sve prije isteka roka.

Manchester napominje kako je transfer propao jer Madrid nije na vrijeme uploadao dokumente de Gee na TMS i na sustav španjolske lige.

Komentiraj