Saša Zinaja

Knjiga kao reakcija na falsifikate o Jasenovcu

Promociju knjige Slavka Goldsteina ‘Jasenovac: tragika, mitomanija, istina’ zbog anonimnih prijetnji Ivici Đikiću osiguravali su policija i redari, ali na skupu nije bilo incidenata

Dvorana HND-a bila je premala da primi sve koji su htjeli nazočiti promociji knjige „Tragika, mitomanija, istina“ povjesničara i publicista Slavka Goldsteina u izdanju Frakture.

Prema riječima izdavača i urednika Seida Serdarevića, knjiga je promovirana u pravom trenutku, u kojem svjedočimo pokušajima revizije povijesti i relativizacije žrtve. Ova smirena i argumentirana polemika autora kojem je obitelj stradala u Holokaustu, nastala je kao reakcija na falsifikate iz knjige “Jasenovac, logori i istraživanja”.

Osim Slavka Goldsteina o knjizi su govorili i novinar Ivica Đikić, kao i bivša predsjednica Upravnog vijeća Spomen-područja Jasenovac, Nataša Mataušić. U publici su, osim novinara, predstavnika nevladine scene i Židovske zajednice, viđeni Ante Nobilo, Budimir Lončar, Emil Tedeschi, Saša Mesić, a odmah do Zorana Pusića, predsjednika GOLJP-a, sjedio je ministar Zlatan Hasanbegović.

Komentiraj