Knin je i u subotu najtopliji gradu u Hrvatskoj, u 16 sati tamo je izmjereno 40.1°C. Slijede Pazin i Rijeka sa 39.1°C, Senj sa 37.8°C, Šibenik sa 37.7°C te Opatija sa 37.5°C. U Zagrebu je u 16 sati izmjereno 34.1 (na Griču), Split se grije na 35.5°C, Dubrovnik na 30.6°C, a Osijek na 35.2°C.

Prema posljednjoj vremenskoj prognozi DHMZ-a, danas navečer i prema kraju dana mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, uglavnom na zapadu zemlje i u gorju.

Sutra i dalje pretežno sunčano i vrlo vruće. U poslijpodnevnim satima u unutrašnjosti će, uz lokalni razvoj oblaka u unutrašnjosti, biti grmljavinskih pljuskova, a upozoravaju i na moguće grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći sa zapada jače naoblačenje uz češću kišu i pljuskove, koji će se proširiti na veći dio zemlje. Uglavnom suho zadržat će se uz obalu Dalmacije.

Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, prema večeri mjestimice i jaka bura. U Dalmaciji vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 19 do 25, na Jadranu od 24 do 29. Najviša dnevna između 34 i 40, u gorju i u središnjim područjima od 30 do 34 °C.

U ponedjeljak u unutrašnjosti djelomice sunčano ujutro uz mjestimičnu kišu na istoku zemlje. Zatim, pretežno sunčano, a u srijedu i nestabilno. U početku će puhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu mjestimice i jaka bura. Od utorka vjetar većinom slab, u srijedu umjeren jugozapadni, a na Jadranu sjeverozapadni, potom i jugoistočni. U ponedjeljak svježije, a od utorka ponovo danju toplije.

Meteoalarm je za nedjelju izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku – zbog visokih temperatura i mogućih lokalnih grmljavinskih pljuskova. Crvena upozorenja na snazi su za područja Dubrovnika, Knina, Splita, Osijeka i Rijeke.

Komentiraj