HINA/ Mario STRMOTIĆ

‘Klupski trofeji dokaz su kvalitete naše reprezentacije’

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio širi popis igrača za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se ovog ljeta igra u Rusiji.

“Raduje me što je velik broj naših igrača u završnici klupske sezone sudjelovao u borbi za trofeje, a čestitam svima koji su postali prvaci ili pobjednici kupova u svojim zemljama. Ponosni smo što ćemo opet, šestu godinu zaredom, imati prvaka Europe, a pritom želim Luki, Mateu i Dejanu puno sportske sreće u finalu Lige prvaka, kao i Šimi u finalu Europske lige. Sve to svjedoči kako imamo veliku koncentraciju kvalitete i to nas puni optimizmom uoči Svjetskog prvenstva”, kazao je Dalić, kako prenosi službena stranica HNS-a.

Na širem popisu, objasnio je Dalić, nalaze se igrači na koje su i do sada računali, koji su iznijeli teret kvalifikacija i odveli Hrvatsku u Rusiju. “Tu je i nekoliko novih imena, Sosa i Letica koji još nisu bili u kadru A reprezentacije, a tu su svakako blizu i igrači poput Brekala, Vlašića, Livaje, Benkovića ili Halilovića – to im je potvrda da vjerujemo u njihov talent i da prepoznajemo njihov rad, i da su zasigurno budućnost naše reprezentacije uz već od prije uključene mlađe igrače”, rekao je izbornik.

Velika mu je želja da svi igrači na pripreme stignu zdravu. “Svjesni smo da će Hrvatska disati s nama i učinit ćemo sve da opravdamo ljubav, povjerenje i očekivanja naših navijača”, zaključio je Dalić.

Komentiraj