Klubovi Premier lige počinju s treninzima u grupama

Na današnjem sastanku 20 klubova Premier lige jednoglasno je odlučeno da će se momčadi od sutra, 19. svibnja, vratiti u trenažni proces. Prvotno je predviđeno da se vježbanja odvijaju u manjim grupama, a fizički kontakt još uvijek nije dopušten nego igrači trebaju održavati međusobnu distancu.

Odluka je izglasana nakon konzultacija s nogometašima, trenerima, klupskim liječnicima, nezavisnim stručnjacima te državnim vlastima. Strogo propisani protokol jamči da najviše standarde koji će omogućiti da će se treninzi odvijati u najsigurnijem mogućem okruženju.

Prioritet Premier lige je briga za zdravlje svih uključenih pa će se momčadi u puni trening vraćati kroz nekoliko etapa. I sljedeće odluke će biti donijete tek nakon konzultacija sa svim zainteresiranim stranama.

Proteklog tjedna Premier liga je dobila službeno odobrenje vlade da nogometnu sezonu može nastaviti tijekom lipnja. Pri tome se razmatra solucija da se preostala 92 susreta igraju na neutralnim stadionima pred praznim tribinama.

Ljestvica:

Komentiraj