Klub zastupnika odbio prijedloge Predsjedništva SDP-a i novog predsjednika

Saborski klub SDP-a odbio je prijedloge Predsjedništva nakon zahtjeva Peđe Grbina da se o svim prijedlozima glasa zajedno. Zbog toga je hitno sazvana nova sjednica Predsjedništva, javlja N1. 

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno prihvatilo sve kadrovske prijedloge novog predsjednika stranke Peđe Grbina, Klub zastupnika je to odbio.

Predsjednik SDP-a je zahtijevao od saborskog Kluba da glasaju u paketu o svim promjenama, između ostalog da Sabina Glasovac bude potpredsjednica Sabora, da Grbin preuzme saborski Klub itd, no velika većina saborskog Kluba SDP-a odbila je  zahtjev predsjednika stranke. To znači da neka ili sva imena nisu prihvatljiva saborskom Klubu.

Nova sjednica Kluba očekuje se tek sutra, a Predsjedništvo se odmah vratilo na novu sjednicu.

Podsjetimo, uoči sjednice Predsjedništva Rajko Ostojić stavio je svoj saborski mandat u mirovanje do završetka lokalnih izbora 2021.

“Imajući u vidu Statut stranke prema kojemu kolege protiv kojih se vodi kazneni postupak, a protiv kolege Sabe se vode dva, od kojih je jedan zbog zlouporabe položaja i ovlasti, imaju pravo staviti svoj status u SDP-u u mirovanje dok traje kazneni postupak, zatražio sam od kolege da iskoriti tu mugoćnost. Kolega Sabo nas je zamolio i dogovorili smo da u roku od nekoliko tjedana, do prve sljedeće redovne sjednice Predsjedništva, razmisli i obavijesti nas što će učiniti. Mislim da je to kolegijalno.”, rekao je Grbin nakon što se obratio novinarima nakon sastanka.

“S obzirom da sam osobno pozvao kolegu Sabu da iskoristi tu mogućnost, onda možete pretpostaviti što očekujem da će učiniti”, dodao je Grbin.

“Kolegi smo omogućili da razmisli. Ako kolega ne iskoristiti mogućnost zamrzavanja, na slijedećoj sjednici ćemo o tome raspravljati i donijeti odluke. Kakve će to odluke biti, dopustite da to prvo raspravimo na sjednici Predsjedništva, nakon odgovora kojeg će nam kolega Sabo dati”, poručio je Grbin.

Dodao je da u ovom trenutku ne govori ni o kakvim mogućnostima. No odgovorio je na pitanje koje su statutarne mogućnosti u slučaju da Sabo ne zamrzne status.

“One su razne. Od suspenzije pa do isključenja. Ali kao što sam rekao, o tome ćemo razgovarati nakon što kolega Sabo priopći svoju odluku”, ponovio je Grbin.

Komentiraj