Klub zastupnika HDZ-a, Plenković i ministri u Industrijskoj zoni Kukuljanovo

Nel Pavletic/PIXSELL

U Industrijskoj zoni Kukuljanovo u utorak je održan sastanak Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, na kojem su sudjelovali i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković te HDZ-ovi ministri, a teme sastanka bile su saborske rasprave i glasovanja o zakonima vezanim uz porez, proračun i rebalans proračuna.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da je sastanak u Kukuljanovu nastavak dobre prakse po kojoj taj klub zastupnika svaki mjesec-dva organizira posjet drugom dijelu Hrvatske i tamo dade podršku HDZ-ovim gradonačelnicima i saborskim zastupnicima iz tog kraja.

“Tema sastanka je bilo sutrašnje glasovanje i rasprava u Saboru o poreznoj reformi i rebalansu proračuna te o državnom proračunu koja slijedi idući tjedan”, rekao je Bačić te naglasio da je proračun na tragu programa rada Vlade i usuglašen sa svim projektima koje je Vlada najavila, pa tako i s poreznom, mirovinskom i zdravstvenom reformom.

S druge strane, omogućava poticanje investicija, te ga mi u HDZ-o vidimo kao poticaj gospodarskog rasta Hrvatske i demografske obnove kroz značajne stavke proračuna, istaknuo je.

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković rekao je da se govorilo i o najvažnijim projektima na području županije poput radova na punom profilu Istarskog ipsliona i ulaganju više od 100 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.

“HDZ je u toj županiji na vlasti u 13 gradova i općina i u uzlaznom je trendu. U tijeku su pripreme za lokalne izbore na kojima očekujemo pobjedu i u Primorsko-goranskoj županiji”, istaknuo je.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra, na čijem području se nalazi Industrijska zona Kukuljanovo, Tomislav Klarić ustvrdio je da je na sastanku iskazana sloga, zajedništvo i snaga koja pokreće brojne projekte na tom području, što je vidljivo i u Industrijskoj zoni te u cijeloj županiji. U zoni je u tijeku izgradnja sedam poslovnih objekata, ukupne površine 30.000 četvornih metara.

“U Industrijskoj zoni je u proteklih godinu i pol dana našlo posao više od 500 ljudi. Investicije u godinu i pol dosežu milijardu i pol kuna, uz 46 milijuna kuna europskih sredstava koje je Vlada osigurala za poslovanje tvrtki u zoni”, dodao je Klarić.

Komentiraj